Karting / Tidningsurklipp & Webburklipp

Här samlar jag lite roliga och skrytiga urklipp ur tidningar och forum på nätet ;-)

Värmlands Folkblad - 050516

I den största klassen, Sport 2000 ledde tidigare racerföraren Tony Ring, Karlskoga, länge. Han fick emellertid punktering mot slutet av de 20 varven och blev till slut femma bakom segrande Marcus Borgström, Mora. Prins Carl Philip, som fått ett wildcard till tävlingen, slutade sjua i superfinalen.

Reflektioner på MKR Forum efter seger i RASBO MKR1 - 050507

Hur blind får man vara som Dommare och Tävlingsledare,under finalen i S-2000 körde segraren om 2ggr under gul flagg dess utom klev han ur sin kart efter en avåkning drog upp den på banan och forsatte att köra, han körde som en vettvilling,knuffade sig fram och allt detta utan att tävlingsledaren har sett en ända nisident. Men oss debutanter hadde dom järnkoll på . För att inte tala om den parodi som tecknikern stod för efter tidskörningen,där man slupmässigt vägde kartarna,är det någon gång som man skall väga så är det väll efter en tidskörning "eller". Nej Rasbo MK fixa bättere funktionärer efter banan samt en teckniker som vet vad han håller på med.

Karting CUP Finalen - Idrottsbladet IB.se

Tony Ring ledde länge det första loppet tills Marcus Borgström mot slutet kunde ta sig förbi. “Flash” kom dock inte om utan fick nöja sig med tredjeplatsen, medan Bergenstål tvingades bryta med en lossnad ljuddämpare...läs mera om tävlingarna i nya IB Motorsport.

Dalacupen Mora - DalaDemokraten.se

Vann gjorde också Marcus Borgström i sport 2000, trots att han inte kunde ställa upp på onsdagen i Hedemora.
- Jag kom inte ifrån för jobbets skull, berättar Borgström som var riktigt överlägsen i Borlänge, men fick större problem i Mora.
- Det var tight, men hemmabanan avgjorde till min fördel, menar Borgström.
Marcus leder förövrigt också MKR-serien, mellansvenska kartserien.

Dalacupen Hedemora - DalaDemokraten.se

Mats Ingels var strålande glad efter segern:
- Dte här behövde jag verkligen jag hade stora problem i Borlänge med kedjan men nu fungerade allting som det skulle, förklarar Mats.
Nämnas skall att Moras Marcus Borgström som vann första deltävlingen i Mora inte kom till start i Hedemora.

Kvällstävling Hedemora - DalaDemokraten.se

"Tommy ledde länge, men Marcus Borgström hade bättre fart på sina grejor och gick om och drog ifrån i utgången av varje kurva.
– Det blir lite speedway av det hela, tyckte segraren Marcus Borgström efter loppet. Men det är alltid kul att vinna över Tommy. Han är ju en erfaren räv och vi känner varandra väl."

Dalacupen Borlänge - MoraTidning.com

"Moraseger blev det för övrigt också i den tunga Sport 2000-klassen, där Marcus Borgström flög förbi det som fanns framför redan i inledningen av finalen varpå det sen handlade om one-mans-show hela vägen fram till en överlägsen seger.
- Det har gått bra mest hela säsongen.
- Jag leder MKR-serien efter tre deltävlingar bland annat och siktet är förstås inställt på slutseger både där och i den här Dalacupen, konstaterar 25-åringen. "

Dalacupen Borlänge - DalaDemokraten.se

"Sport 2000-finalen inleddes lite struligt. Masterföraren kom inte ur depån på grund av en krånglande motor och Marcus Borgström Mora trodde då att han blev master och fältet drog iväg. Men bandomaren insåg att det hela inte gick rätt till och kallade till omstart - med rätt Master. Borgström visade ändå att detta var hans dag och med ett rejält ryck på första upploppsrakan tog han en ledning som sedan bara utökades och han kunde på sista varvet glatt vinka till publiken och ta en säker seger."

  Tillbaka